گروه های اقتصادی و مناطق کلیدی

ساخت وبلاگ
1)  گروه 7 یا ( G7 ) : این گروه اقتصادی در اواسط دهه 70 میلادی تشکیل شد تا بحران نفتی و سیستم مبادله ارز را مهار کند. این گروه شامل کشورهای کانادا، امریکاه، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، المان و ژاپن می شود. در سال 1998 روسیه عضویت این گروه را بدست آورد و به جی 8 تبدیل شد. این گروه در سال 2004 میلادی بر اساس نرخ های برابری ارز بیش از 60 درصد کل GDP جهانی را در اختیار داشته و بر اساس برابر قدرت خرید (ppp) بیش از 40 در صد GDP جهانی در اختیار این گروه بوده است.

2) اتحادیه اروپا (EU) : اتحادیه اروپا یک تشکل سیاسی و اقتصادی است که از 28 کشور تشکیل شده است. این اتحادیه در اصل گسترش یافته جامعه اقتصادی اروپا است که در سال 1957 با همکاری 6 کشور اروپا شکل گرفت. این اتحادیه تا سال 2004 دارای 15 عضو بود ( اتریش، بلژیک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، المان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لوکزامبورک، هلند، پرتغال، اسپانیا، سوئد و انگلیس). اما در ماه می سال 2004 ده کشور دیگر ( قبرس، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لیتوانی، لتونی، مالت، لهستان، اسلواکی و اسلوونی) به این  اتحادیه پیوست. با پیوستن کرواسی، رومانی و بلغارستان؛ اکنون اتحادیه اروپا دارایی 28 عضو می باشد.

3) منطقه یورو ( Eurozone ) : منطقه یورو یک اتحادیه مالی و اقتصادی است که از 19 کشور اروپایی تشکیل شده و یورو را به عنوان پول رسمی خود انتخاب نموده است. اعضایی این منطقه اقتصادی عبارت اند از المان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلواکی، اسلوونی، ایتالیا، ایرلند، بلژیک، پرتغال، فرانسه، فنلاند، قبرس، مالت، لوکزامبورگ، هلند، یونان، لیتوانی و لتونی. لتونی در سال 2015 به عضویت منطقه یورو درآمد. اولین بار در سال 1999 تعدادی از این کشورها یک پول واحد بنام یورو را پذیرفتند.

4) کشورهای تازه صنعتی شد (ُNewly Industrialised Countries NICS ) : چهار کشور تازه صنعتی شده عبارت است از کره جنوبی، هنگ کنگ، سنگاپور و تایوان. این کشورها حدود 3 درصد از کل تولید جهان را در اختیار دارد.

5) کشورهای پیشرفته : طبق تعریف صندوق بین المللی پول، کشورهای پیشرفته 29 کشور را شامل می شود. این کشورها عبارت اند از برخی از اعضایی اتحادیه اروپا به اضافه استرالیا، کانادا، ایسلند، ژاپن، نیوزلند، نروژ، سویس و امریکا و همچنین کشورهای تازه صنعتی شده.

6) سازمان همکاری های ااقتصادی و توسعه (OECD) : این سازمان شامل اتحادیه اروپا و کشورهای عضو جی8 به اضافه استرالیا، ایسلند، نیوزلند، نروژ، سویس، مکزیک، کره جنوبی، و ترکیه می شود.

7) سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) Organisation of Petroleum Exporting Countries : کشورهای الجزایر، اندونزی، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزویلا را شامل می شود.

8) کشورهای مستقل مشترک المنافع Common wealth of Independent States : کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجکستان، ازبکستان، اوکراین و ترکمنستان را شامل می شود.

9) صندوق بین المللی پول International Monetary Fund : یک سازمان اقتصادی جهانی است که در سال 1945 تاسیس شد و در سال 1947 به فعالیت اغاز نمود. صندوق بین المللی پول یک نهاد مستقل است و ارتباط ساختاری با سازمان ملل ندارد. این نهاد بطور کل اهداف زیر را دنبال می کند:

  •  گسترش همکاریهای پولی و تسهیل رشد متوازن تجارت بین المللی
  •  حفظ ثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارزها
  • تهیه منابع لازم منابع به منظور کمک به کشورهای عضو که دچار کسری تراز پرداخت ها است

موضوعات مرتبط: اقتصادی صنعت گردشگری در افغانستان...
ما را در سایت صنعت گردشگری در افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : pooya44 بازدید : 262 تاريخ : چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت: 16:09